Kuchnia świata dla diabetyków
Wersja elektroniczna (brak aktualizacji)
Wydawnictwo:
RMISBN: 978-83-7773-716-3
Wydanie: 1, 2017 r.
Język: polski
Dostępność: dostępny
29,90 zł
Publikacja | Format | Wydanie | Cena |
---|---|---|---|
Tradycyjna | Oprawa: Miękka | 2, 2022 r. | 40,00 zł |
Creme de citron, yakitori z kurczaka, zupa reńska czy może crostini z wątróbką i tuńczykiem? Kto powiedział, że kuchnia dla diabetyków musi być nudna?
Autorka książki zabiera osoby chore na cukrzycę w kulinarną podróż po świecie. Proponuje im dania kuchni śródziemnomorskiej, niemieckiej, chińskiej, japońskiej, żydowskiej, a także holenderskiej. W tym smakowitym tyglu każdy znajdzie coś dla siebie.
Do każdego dania wyliczono indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność.