Poznań

 

 
 

TWÓJ KOSZYK

Koszyk jest pusty
 
Ponieważ pozycja posiada kilka form dystrybucji, proszę wybrać jedną z poniższych:
ksiazka tytuł: Ból trawienia. Dieta w chorobach przewodu pokarmowego autor: Justyna Pardyka
FORMY I KOSZTY DOSTAWY
  • 0,00 zł
Produkt w wersji cyfrowej - więcej informacji tutaj

Ból trawienia. Dieta w chorobach przewodu pokarmowego

Wersja elektroniczna (brak aktualizacji)
Wydawnictwo: M
ISBN: 978-83-8043-871-2
Wydanie: 1, 2022 r.
Język: polski

Dostępność: dostępny
39,90 zł
eKsiążka (Watermark)
EPUB
MOBI

Publikacja Format Wydanie Cena
Tradycyjna Oprawa: Miękka 1, 2023 r. 54,90 zł
 
 

Gdy jedzenie boli… Czas działać!
Jedzenie nie kojarzy Ci się z przyjemnością, ale raczej z bólem i przykrymi dolegliwościami? Zastanawiasz się nad kolejnymi kęsami: czy możesz sobie na nie pozwolić, czy też znowu opłacisz je biegunką, zgagą albo wzdęciami? Zdiagnozowano u Ciebie lub u kogoś bliskiego schorzenie przewodu pokarmowego i nie wiesz, jak dalej postępować? Czujesz się zagubiona po lekturze porad w internecie?
To z myślą o Tobie powstała ta książka!
Justyna Pardyka, dietetyczka omawia najczęstsze schorzenia przewodu pokarmowego, m.in.: refluks, wrzody żołądka i dwunastnicy, zapalenie żołądka, zespół jelita drażliwego, czy SIBO. Jakie są objawy? Jak powinna przebiegać diagnostyka i leczenie? Jaka jest najlepsza dieta? Wskazuje, na jakie składniki diety należy najbardziej zwrócić uwagę. Analizuje powszechnie znane diety pod kątem ich zastosowania w leczeniu schorzeń przewodu pokarmowego, a wśród nich:
Dieta lekkostrawna
Dieta ubogoresztkowa
Dieta bez glutenu
Dieta bez laktozy
Dieta Cedars-Sinai
Dieta low-FODMAP
Dieta SCD
Specyficzna dieta SIBO – protokół dr Siebecker
Dieta GAPS – Gut And Psychology Syndrom – zespół psychologiczno-jelitowy
Bi-Phasic Diet
Dieta elementarna i półelementarna
Dieta śródziemnomorska
Dieta DASH
Dieta fleksitariańska
Wskazówkom towarzyszy kilkadziesiąt przepisów na przepyszne dania z czytelną informacją, w jakiej diecie mogą być wykorzystane. Jeśli do tej pory jedzenie kojarzyło Ci się głównie z bólem i cierpieniem, dzięki tej książce będziesz mógł odkryć radość i przyjemność, jaka z niego płynie.

Justyna Pardyka - członkini Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Autorka bloga kulinarnego Kucharzyca.pl. Interesuje się zaburzeniami odżywiania, wpływem różnych diet na zdrowie człowieka, szczególnie w kontekście różnych trendów żywieniowych i poszukiwań „diety cud”. Zajmuje się również fotografią, zwłaszcza kulinarną. Jej działania można śledzić m.in. w mediach społecznościowych (@kucharzyca).

 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Klikając "Zapisz" zgadzasz się na przesyłanie na udostępniony adres e-mail informacji handlowych, tj. zwłaszcza o ofertach, promocjach w formie dedykowanego newslettera.

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia PWN Poznań akceptuje płatności:

  • płatność elektroniczna eCard (karta płatnicza, ePrzelew)
  • za pobraniem - przy odbiorze przesyłki należność pobiera listonosz lub kurier