Gotowanie na parze
Encyklopedia zdrowia
Wersja elektroniczna (brak aktualizacji)
Wydawnictwo:
LiteratISBN: 978-83-7774-437-6
Wydanie: 1, 2011 r.
Język: polski
Dostępność: dostępny
2,00 zł
eKsiążka (Watermark)
Praktyczny poradnik kulinarny zawierający wskazówki dotyczące gotowania na parze (zasady gotowania na parze, opis sprzętu, stosowanie przypraw i ziół), reguł zdrowego odżywiania w dolegliwościach układu pokarmowego, a także ciekawe pomysły na zdrowe i szybkie obiady, kolacje czy desery (przy każdym daniu podano czas przygotowania i liczbę porcji). Przykładowe przepisy: zupa z zielonego groszku, knedle drożdżowe z owocami, brokuły z migdałami, warzywa z kaszą kuskus, łosoś w sosie pomidorowym, flądra w ziołach, wieprzowina z kalafiorem, klopsy ziołowe, zabaglione.