Poznań

 

 
 

TWÓJ KOSZYK

Koszyk jest pusty
 
Ponieważ pozycja posiada kilka form dystrybucji, proszę wybrać jedną z poniższych:
ksiazka tytuł: Wegańska kuchnia na co dzień autor: Richa Hingle
FORMY I KOSZTY DOSTAWY
  • 0,00 zł
Produkt w wersji cyfrowej - więcej informacji tutaj

Wegańska kuchnia na co dzień

Wersja elektroniczna (brak aktualizacji)
Wydawnictwo: Purana
ISBN: 9788366200159
Wydanie: 2020 r.
Język: polski

Dostępność: dostępny
39,00 zł
eKsiążka (Watermark)
EPUB
MOBI

Richa Hingle, autorka bestsellerowej Wegańskiej kuchni indyjskiej, wraca z kolejną odsłoną kuchni wegańskiej, tym razem w wydaniu międzynarodowym. Znajdziemy tu nie tylko przepisy na przesycone smakami i aromatami wspaniałe sosy, lecz także inspirujące pomysły na pełnowartościowe posiłki.
Potrawy przedstawione w tej książce charakteryzują się pełnią smaku, łatwością wykonania oraz możliwością przygotowania z nieuczulających składników. Koniecznie trzeba spróbować niesamowitych curry, sycących casserole oraz hitu ostatnich czasów – wegańskich burgerów. Znajdziemy tu również:
• jednogarnkowe danie z makaronem i masłem orzechowym, • ryż smażony w zielonym curry,
• chrupiącego kalafiora w sosie kung pao, • burgery z ciecierzycy i chlebowca, • pizzę szpinakową z sosem alfredo, • fudge o smaku tiramisu.
„Richa przywołuje różne tradycje kulinarne i dzieli się z czytelnikami niesamowitymi przepisami poka­zującymi, jak różnorodna i smaczna może być kuchnia wegańska”.
– Gene Baur, prezes i współzałożyciel Farm Sanctuary, a także autor Farm Sanctuary: Changing Hearts and Minds about Animals and Food
„Richa przywołuje różne tradycje kulinarne i dzieli się z czytelnikami niesamowitymi przepisami poka­zującymi, jak różnorodna i smaczna może być kuchnia wegańska”.
– Gene Baur, prezes i współzałożyciel Farm Sanctuary, a także autor Farm Sanctuary: Changing Hearts and Minds about Animals and Food

Przedmowa
Wstęp
1. Masło orzechowe i kokos
Sos z masła orzechowego
Sos orzechowy bez orzechów
Czerwona soczewica w sosie z masła orzechowego
Ryż smażony w sosie z masła orzechowego
Ciecierzyca w sosie z masła orzechowego
Jednogarnkowe danie z makaronem i masłem orzechowym
Zielona pasta curry
Ryż smażony w zielonym curry
Ciecierzyca z bakłażanem w zielonym curry
Czerwona pasta curry
Zupa z soczewicą i czerwonym curry
Massaman curry z warzywami
2. Słodko-kwaśne
Sos słodko-kwaśny
Ciecierzyca w sosie słodko-kwaśnym
Chrupkie tofu w sosie słodko-kwaśnym
Sos teriyaki
Sos teriyaki z daktylami
Kuleczki z soczewicy w sosie teriyaki
Tempeh w sosie teriyaki z dynią piżmową i kalafiorem
Sos kung pao
Soczewica w sosie kung pao
Stir-fry z tofu i warzyw w sosie kung pao
Chrupiący kalafior w sosie kung pao
Sos Hoisin
Stir-fry z pieczarek i tofu w sosie Hoisin
Sos pomarańczowy
Warzywa z ciecierzycą w sosie pomarańczowym
Sos mandżurski
Ciecierzyca z brokułami w sosie mandżurskim
Makaron po mandżursku
Tofu z pieprzem czarnym
3. Masala i saag
Kremowy biały sos masala
Tofu z warzywami w białym sosie masala
Sos makhani
Pilaw z komosy ryżowej w sosie masala
Kuleczki z soczewicy w sosie masala
Pieczarki z groszkiem w sosie masala
Ciecierzyca tikka masala
Ziemniaki bombay z groszkiem
Sos curry ze szpinakiem
Ciecierzyca z ziemniakami w curry ze szpinakiem
Makaron vermicelli ze szpinakiem z dodatkiem curry
Curry z ciecierzycy i słodkich ziemniaków
Pasta berbere
Aromatyzowany olej
Kalafior z ciecierzycą w sosie berbere
Chlebowiec z grochem łuskanym po etiopsku
Kuskus z tofu w sosie berbere
4. Buffalo i firecracker
Sos firecracker
Chrupiący kalafior w sosie firecracker
Sałatka z ostrej ciecierzycy z dressingiem z orzeszków ziemnych
Kanapki z chlebowcem na ostro
Sos Buffalo
Biały sos czosnkowy
Biały sos czosnkowy bez orzechów
Sos ranczerski
Pizza z ciecierzycą na ostro z białym sosem czosnkowym
Tacos z soczewicą w sosie Buffalo
Tacos z ciecierzycą w sosie Buffalo
5. Nie tylko burgery
Burgery z czarnej fasoli
Burgery z soczewicy i orzechów włoskich
Burgery ze słodkich ziemniaków, orzeszków ziemnych i ciecierzycy
Migdałowy sos sriracha
Burgery z ciecierzycy w mieszance baharat
Burgery z ciecierzycy i chlebowca
Burgery grzybowe z komosą ryżową
Ziemniaki samosa z chutneyem z tamaryndowca i mango
Burgery z fasoli czerwonej i czarnej z harissą
Burgery z komosą ryżową i marchwią w sosie barbecue
Whoppery z pieczarkami, orzechami pekan i soczewicą
Pasztet z ciecierzycy w sosie barbecue
Pasztet z komosy ryżowej i soczewicy w pikantnej polewie
6. Dania z misy
Sos tinga
Sos czosnkowy z pastą tahini
Ciecierzyca z chlebowcem w sosie tinga
Zupa z czarnej fasoli z sosem tinga
Rozgrzewająca zupa pieczarkowa ze szpinakiem i ciecierzycą
Curry laksa
Pasta curry laksa
Gulasz warzywny z ciecierzycą i mieszanką przypraw baharat
Ryż z kalafiora w kurkumie z pikantną ciecierzycą
Awokado z ciecierzycą w mieszance przypraw baharat
Chrupiące kuleczki z soczewicy w kurkumie
Buddha bowl ze słodkich ziemniaków doprawionych przyprawą nachos
Wrapy z brokułami i tempehem w kremie z papryczki jalapeno
Krem z papryczki jalapeno
Wrapy z kalafiorem w mieszance przypraw shawarma
Chrupiąca soczewica z wędzoną papryką i zielonymi warzywami w kremowym sosie
7. Dania z pieca
Czerwony sos do pizzy
Sos alfredo z kalafiorem
Pizza deep dish
Pizza z pieczarkami i papryczką jalapeno w białym sosie
Wegańska mozzarella
Pizza margherita
Pizza szpinakowa z sosem alfredo
Pizza z warzywami w sosie makhani
Pizza barbecue z fasolką po jamajsku i warzywami
Lasagne z warzywami
Lasagne ze szpinakiem i karczochem w sosie alfredo z kalafiora
Serowy makaron z brokułami i pieprzem czarnym
Casserole z brokułami z dodatkiem mieszanki baharat
Zapiekanka serowa z wędzoną papryką
Sos serowy z wędzoną papryką
8. Śniadania i przekąski
Chilaquiles z ciecierzycą
Warzywna frittata z mąki z ciecierzycy
Frittata z soczewicą i warzywami
Pieczona pakora z warzywami
Tosty francuskie nadziewane ziemniakami samosa
Miętowo-kolendrowy sos ziołowy
Placuszki z cukinii, marchwi i ciecierzycy
Chlebki paratha z nadzieniem
9. Na słodko
Ciasto z ganache z masłem orzechowym
Cytrynowy pudding chia
Masa ciasteczkowa z czekoladą
Placek czekoladowy ze słonym karmelem i daktylami
Ciasteczka imbirowe z pastą tahini
Ciasteczka cukrowo-cynamonowe z masłem migdałowym (snickerdoodles)
Chlebek bananowy z jabłkami
Czekoladowe batoniki z nasionami
Blondies z masłem orzechowym
Ciasto z masłem orzechowym z blendera
Serniczki z masłem migdałowym na cieście czekoladowym
Bułeczki cynamonowe
Brownie według Richy
Fudge o smaku tiramisu
Chlebek dyniowy
Ciasteczka z czekoladą bez glutenu
Babeczki z mango
Babeczki pomarańczowe
Muffiny cytrynowo-kokosowe z nasionami chia
Marmurkowe ciasto dyniowo-czekoladowe
Ciasto czekoladowe ze słodkimi ziemniakami
Owsiany spód bez pieczenia
10. Podstawy
Ciasto na pizzę
Mieszanka mąk bez glutenu
Spód do pizzy bez glutenu
Wegański parmezan
Pełnoziarniste bułeczki
Indyjski chlebek pszenny
Indyjski chlebek bez glutenu
Tofu z mąki z ciecierzycy
Ziemniaki samosa
Chutney z tamaryndowca
Sos barbecue
Karmelizowana cebula
Zamiast jajek – siemię lniane
Chrupkie tofu
Garam masala
Curry – mieszanka przypraw
Chrupiący kalafior
11. Moja kuchnia na co dzień
Soczewica, groszek i fasola
Ziarna i mąki
Świeże składniki
Spiżarnia
Przyprawy i zioła
Lista zakupów
Przybory kuchenne
Podziękowania
O autorce
Indeks
Przelicznik miar

 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Klikając "Zapisz" zgadzasz się na przesyłanie na udostępniony adres e-mail informacji handlowych, tj. zwłaszcza o ofertach, promocjach w formie dedykowanego newslettera.

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia PWN Poznań akceptuje płatności:

  • płatność elektroniczna eCard (karta płatnicza, ePrzelew)
  • za pobraniem - przy odbiorze przesyłki należność pobiera listonosz lub kurier