Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 2. Podstawy szczegółowego żywienia zwierząt
Wersja elektroniczna (brak aktualizacji)
Redakcja:
Dorota Jamroz
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWNISBN: 978-83-01-18252-6
Wydanie: 2, 2015 r.
Język: polski
Dostępność: dostępny
84,00 zł
eKsiążka (Watermark)
Publikacja | Format | Wydanie | Cena |
---|---|---|---|
Tradycyjna | Oprawa: Miękka | 2, 2024 r. | 89,00 zł |
Druga część podręcznika akademickiego dotyczącego żywienia zwierząt i paszoznawstwa.
W tomie tym autorzy omówili podstawy szczegółowego żywienia zwierząt - bydła, owiec, kóz, świń, koni, kur, indyków, gęsi, kaczek, strusi, bażantów, przepiórek, perlic, gołębi, królików, nutrii, ryb, psów, kotów, zwierząt amatorskich (np. ryb akwariowych, gadów, chomików), owadów użytkowych (pszczół i jedwabnika morwowego) oraz ślimaków.
Obecne, drugie wydanie tomu 2 uwzględnia aktualny stan wiedzy.