Poznań

 

 
 

TWÓJ KOSZYK

Koszyk jest pusty
 
ksiazka tytuł: Przeciwutleniające i proutleniające właściwości wybranych składników żywności jako wyróżniki jej jakości autor: Anna Gliszczyńska-Świgło
DOSTAWA WYŁĄCZNIE NA TERYTORIUM POLSKI

FORMY I KOSZTY DOSTAWY

Przeciwutleniające i proutleniające właściwości wybranych składników żywności jako wyróżniki jej jakości

Wersja papierowa
Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
ISBN: 978-83-7417-505-0
Liczba stron: 243
Oprawa: Miękka
Wydanie: 2010 r.
Język: polski

Dostępność: dostępny
7,50 zł

Przedmiotem badań przedstawionych w publikacji jest analiza właściwości przeciwutleniających i proutleniających związków obecnych w żywności. Badano wpływ różnych czynników, w tym pH środowiska, na aktywność antyoksydacyjną i prooksydacyjną wybranych składników oraz analizowano oddziaływania między nimi. Znajomość tych zagadnień umożliwia coraz powszechniejsze wykorzystanie przez przemysł spożywczy, farmaceutyczny i kosmetyczny witamin, polifenoli oraz ekstraktów wielu roślin jako przeciwutleniaczy, prozdrowotnych składników suplementów diety lub nutraceutyków jako dodatków do żywności funkcjonalnej.

 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Klikając "Zapisz" zgadzasz się na przesyłanie na udostępniony adres e-mail informacji handlowych, tj. zwłaszcza o ofertach, promocjach w formie dedykowanego newslettera.

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia PWN Poznań akceptuje płatności:

  • płatność elektroniczna eCard (karta płatnicza, ePrzelew)
  • za pobraniem - przy odbiorze przesyłki należność pobiera listonosz lub kurier