Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności
ISBN: 978-83-01-18531-2
Format: 16.5x23.5
Liczba stron: 236
Oprawa: Miękka
Wydanie: 1, 2016 r.
Język: polski
Dostępność: dostępny
Publikacja | Format | Wydanie | Cena |
---|---|---|---|
eKsiążka | epub | 1, 2016 r. | 74,00 zł |
eKsiążka | mobi | 1, 2016 r. | 74,00 zł |
Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu logistyki w przemyśle spożywczym.
Prezentuje liczne rozwiązania logistyczne i metody zarządzania łańcuchami
dostaw w sektorze żywnościowym oraz aktualne trendy obecne w branży.
W publikacji zawarto informacje dotyczące:
? logistyki dostaw artykułów spożywczych,
? przetwórstwa żywności,
? zarządzania ryzykiem w łańcuchu dostaw produktów żywnościowych,
? innowacji i trendów technologicznych,
? aspektów bezpieczeństwa żywności,
? wyzwań w międzynarodowych łańcuchach żywności,
Ponadto zaprezentowano liczne studia przypadków.
Książka jest skierowana do menedżerów i pracowników sektora żywnościowego,
zarządzających łańcuchami dostaw oraz menedżerów logistyki współpracujących
z firmami spożywczymi, studentów szkół wyższych, na kierunku logistyka,
a także studentów kierunków związanych z produkcją żywności.
Autor książki, Samir Dani, jest profesorem Katedry logistyki i łańcucha dostaw
na Uniwersytecie Huddersfield. Ma bogate doświadczenie w prowadzeniu projektów
badawczych dotyczących tematyki zarządzania łańcuchem dostaw,
szacowania ryzyka, zrównoważonego rozwoju przemysłu spożywczego. Swoje
publikacje kieruje zarówno do odbiorcy akademickiego, jak i praktyków.