Poznań

 

 
 

TWÓJ KOSZYK

Koszyk jest pusty
 
ksiazka tytuł: Metody fluorescencyjne w badaniach żywności autor: Ewa Sikorska
DOSTAWA WYŁĄCZNIE NA TERYTORIUM POLSKI

FORMY I KOSZTY DOSTAWY

Metody fluorescencyjne w badaniach żywności

Wersja papierowa
Autor: Ewa Sikorska
Wydawnictwo: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
ISBN: 9788374173605
Liczba stron: 213
Oprawa: Miękka
Wydanie: 2008 r.
Język: polski

Dostępność: dostępny
7,50 zł

Dr Ewa Sikorska omawia w swej książce możliwości wykorzystania pomiarów fluorescencji w analizie olejów roślinnych, produktów piwowarskich oraz wodnej mieszaniny materiału organicznego. Korzystając z wyników własnych badań, Autorka dokonuje naukowego uporządkowania wielu wcześniej rozproszonych informacji teoretycznych, między innymi dotyczących charakterystyki emisji, identyfikacji emitujących związków, rozróżniania i klasyfikacji produktów na podstawie właściwości emisyjnych. Następnie przedstawia konkretne możliwości praktycznego, nieniszczącego zastosowania pomiarów fluorescencji w analizie wybranych produktów spożywczych charakteryzujących się składnikami wykazującymi naturalną emisję. Przedstawia też możliwości wykorzystania pomiarów fluorescencji do ilościowego oznaczania wybranych związków w produktach spożywczych oraz do kontroli produktów w czasie ich przechowywania.

 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Klikając "Zapisz" zgadzasz się na przesyłanie na udostępniony adres e-mail informacji handlowych, tj. zwłaszcza o ofertach, promocjach w formie dedykowanego newslettera.

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia PWN Poznań akceptuje płatności:

  • płatność elektroniczna eCard (karta płatnicza, ePrzelew)
  • za pobraniem - przy odbiorze przesyłki należność pobiera listonosz lub kurier