Atlas dzikich roślin jadalnych
150 polskich gatunków
Wersja papierowa
Autor:
Fijołek Monika
Wydawnictwo:
SBMISBN: 978-83-8059-318-3
Format: 17.0x24.5cm
Liczba stron: 192
Oprawa: Twarda
Wydanie: 1, 2017 r.
Język: polski
Dostępność: aktualnie niedostępny
29,90 zł
Publikacja | Format | Wydanie | Cena |
---|---|---|---|
Tradycyjna | Oprawa: Twarda | 2023 r. | 50,00 zł |
Dzikie rośliny w kuchni? Tak, bo to niezwykle tanie i smaczne rozwiązanie, a nade wszystko zdrowy sposób na codzienne posiłki. Babka, brzoza, ruta, skrzyp i szczaw to dostępne na wyciągnięcie ręki dziko rosnące rośliny zawierające niezwykłe bogactwo cennych składników pokarmowych. Prezentowany atlas zawiera wiele przydatnych informacji na temat występowania poszczególnych gatunków i sposobów ich wykorzystania w kuchni wraz z konkretnymi przepisami.