Inżynieria produkcji żywności zagadnienia wybrane MD 355
Wersja papierowa
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w PoznaniuISBN: 9788366199774
Format: 16.9x23.8
Liczba stron: 169
Oprawa: Miękka
Wydanie: 2020 r.
Język: polski
Dostępność: dostępny
21,00 zł
1.Znakowanie żywności
2.Oznaczanie zawartości wody i składników mineralnych
3.Oznaczanie zawartości białka i lipidów
4.Oznaczanie zawartości sacharydów
5.Oznaczanie zawartości soli
6.Kontrola jakości i przydatności wody do celów technologicznych
7.Ocena skuteczności operacji cieplnych stosowanych w celu przedłużenia trwałości żywności
8.Wpływ obróbki cieplnej na zawartość witaminy C w warzywach
9.Wpływ obróbki technologicznej na zachowanie barwy owoców i warzyw
10.Ocena przydatności technologicznej mąki
11.Kształtowanie właściwości technologicznych mięsa
12.Ocena jakości i stabilności emulsji majonezowej