Wybrane elementy żywienia a problemy zdrowotne krów mlecznych Część II
ISBN: 978-83-7846-054-1
Format: 16.5x23.5cm
Liczba stron: 180
Oprawa: Miękka
Wydanie: 2022 r.
Język: polski
Dostępność: dostępny (Uwaga: Niski stan magazynowy)
Książka "Wybrane elementy żywienia a problemy zdrowotne krów mlecznych" spotkała się z dużym zainteresowaniem lekarzy weterynarii, hodowców krów, zootechników i studentów. Część pierwsza książki zniknęła z półek księgarskich, nakład został wyczerpany. W związku z tym Autorzy postanowili opublikować część drugą z nowymi treściami, ponadto wzbogaconą o opis metod chowu.
Autorzy w sposób kompetentny i usystematyzowany przedstawiają problematykę pobierania paszy, energii paszy, źródeł białka, opisują również normy żywienia krów.
Aspekty praktyczne książki zachęcają do jej nabycia i stosowania zawartych w niej informacji i porad w celu utrzymania zdrowia krów, ich dobrostanu oraz produkcji wysokiej jakości mleka.