Sterowanie procesami technologicznymi w produkcji żywności
Wersja papierowa
Autor:
Ludwicki Marek, Ludwicki Michał
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWNISBN: 978-83-01-18209-0
Format: 16.5x23.5cm
Liczba stron: 418
Oprawa: Miękka
Wydanie: 1, 2022 r.
Język: polski
Dostępność: dostępny
89,00 zł
Publikacja | Format | Wydanie | Cena |
---|---|---|---|
eKsiążka | epub | 1, 2015 r. | 84,00 zł |
eKsiążka | mobi | 1, 2015 r. | 84,00 zł |
W pierwszej części omówiono zagadnienia związane z pomiarami parametrów procesów technologicznych w produkcji żywności. W drugiej części zostały opisane statyczne i dynamiczne właściwości obiektów regulacji automatycznej, właściwości regulatorów i urządzeń wykonawczych, rodzaje analogowych, dyskretnych i mikroprocesorowych układów regulacyjnych oraz sposoby regulacji podstawowych parametrów procesów technologicznych.