Kształtowanie jakości żywności
ISBN: 978-83-7417-977-5
Format: B5
Liczba stron: 245
Oprawa: Miękka
Wydanie: 2018 r.
Język: polski
Dostępność: dostępny
Podręcznik, napisany przez zespół uznanych specjalistów z zakresu towaroznawstwa, należy do nielicznych opracowań naukowych tak kompleksowo oraz w sposób pogłębiony omawiających zagadnienia dotyczące jakości żywności, z uwzględnieniem charakterystyki determinant jakości i trwałości żywności, kształtowania jej wartości odżywczej i właściwości prozdrowotnych, zagadnień autentyczności żywności i jej opakowalnictwa oraz prawnych uwarunkowań produkcyjnych. O wysokiej wartości książki świadczy również uporządkowany, logiczny i spójny tok wywodów składający się na całość treści.
Chociaż " Kształtowanie jakości żywności" jest podręcznikiem, to jednak, dzięki swojej zawartości merytorycznej, może także służyć jako wartościowe źródło wiedzy dla naukowców zajmujących się podobną tematyką.