Pasze i dodatki paszowe
Wersja papierowa
Redakcja:
Jeroch Heinz, Lipiec Antoni
Wydawnictwo:
Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i LeśneISBN: 978-83-09-01134-7
Format: 16.0x23.5cm
Liczba stron: 364
Oprawa: Miękka
Wydanie: 2013 r.
Język: polski
Dostępność: aktualnie niedostępny
60,00 zł
Książka składa się z dwóch części. W części pierwszej scharakteryzowano zawartość składników pokarmowych w różnych paszach, metody konserwacji pasz, zanieczyszczenia i żywieniowe skutki niekontrolowanych zmian w składzie chemicznym. Druga część (szczegółowa) informuje o grupach pasz, zwłaszcza o ich wartości pokarmowej oraz o optymalnym pod względem wykorzystania energii i składników pokarmowych zastosowaniu w żywieniu poszczególnych gatunków i grup produkcyjnych zwierząt gospodarskich. Osobny rozdział poświęcono paszom przemysłowym oraz dodatkom paszowym.