Słownik gastronomiczny polsko-niemiecki niemiecko-polski
ISBN: 978-83-89635-74-7
Format: 10.5x15.0cm
Liczba stron: 208
Oprawa: Miękka
Wydanie: 2020 r.
Język: niemiecki, polski
Dostępność: dostępny (Uwaga: Niski stan magazynowy)
Słownik zawiera zbiór starannie wyselekcjonowanych haseł, obejmując terminy oraz zwroty związane z przygotowaniem posiłków i działaniem lokali gastronomicznych. Słownik jest dwukierunkowy: polsko-niemiecki oraz niemiecko-polski. Duża część haseł posiada liczne przykłady użycia. Publikacja może być pomocna dla pracowników barów, restauracji, kawiarni lub dla każdego, kto interesuje się gotowaniem i tematyką gastronomiczną.
Wśród haseł w części niemiecko-polskiej znajdują się także najpopularniejsze dania regionalnej kuchni, które przetłumaczono w sposób opisowy.
Słownik uzupełniają rozmówki przeznaczone dla osób pracujących w sektorze gastronomicznym oraz klientów restauracji.