Kodeks smakosza
Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady
(oryginalnie: Code gourmand)
Wersja papierowa
Autor:
Raisson Horace-Napoleon
Wydawnictwo:
Słowo/obraz terytoriaISBN: 978-83-8325-062-5
Tłumaczenie: Belaid Krystyna
Format: 14.0x17.0cm
Liczba stron: 230
Oprawa: Twarda
Wydanie: 2023 r.
Język: polski
Dostępność: dostępny
65,00 zł
Wydany w 1827 roku Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia Horace’a Raissona to kompendium wiedzy na temat wystawnych posiłków. Po jakim daniu obowiązkowo trzeba podać nowe widelce? Czyje towarzystwo przy stole najdotkliwiej psuje zabawę? Jak zorganizować obiad z kochanką? Czy nieobecnym należy się toast? Kodeks smakosza odpowiada na najbardziej nurtujące pytania, daje praktyczne porady, oferuje gruntowną wiedzę. Dziś traktujemy go przymrużeniem oka, czytamy dla zabawy.