Towaroznawstwo artykułów spożywczych MD 272
ISBN: 9788374177634
Format: B5
Liczba stron: 124
Oprawa: Miękka
Wydanie: 2013 r.
Język: polski
Dostępność: aktualnie niedostępny
1.Wykrywanie i oznaczanie chemicznych substancji konserwujących
2.Identyfikacja i oznaczanie barwników
3.Wykrywanie i identyfikacja przeciwutleniaczy
4.Oznaczanie zawartości substancji antyodżywczych
5.Oznaczanie zanieczyszczeń i wykrywanie zafałszowań w żywności
6.Ocena jakości naturalnych wód mineralnych oraz wód źródlanych
7.Ocena jakości herbat i herbatek owocowych
8.Ocena jakości owocowych soków przecierowych
9.Ocena wartości energetycznej koncentratów obiadowych
10.Oznaczanie skrobi i włókna surowego w pieczywie chrupkim
11.Ocena wpływu surowców oraz procesów technologicznych na jakość i wartość odżywczą przetworów zbożowych ,makaronów oraz pieczywa