Dobre praktyki produkcyjne w produkcji miodu
Wersja papierowa
Autor:
Santa Valeria
Wydawnictwo:
KS OmniScriptum PublishingISBN: 978-62-03-20348-6
Format: 15.2x22.9cm
Liczba stron: 92
Oprawa: Miękka
Wydanie: 2021 r.
Język: polski
Dostępność: dostępny
293,10 zł
Cała żywność musi spełniać określone normy jakościowe, aby mogła być uznana za produkt dobrej jakości i bezpieczny dla konsumenta. Książka ta opisuje fizykochemiczne parametry jakościowe miodu, dopuszczalne granice tych parametrów oraz szczegółowy opis technik analitycznych stosowanych do każdego oznaczenia. Analizowana jest również jakość pyłkowa miodu: opisane są cechy morfologiczne ziaren pyłku oraz szczegółowo opisane są techniki stosowane w melizopalinologii. Opracowywane są również koncepcje związane z różnymi systemami zarządzania jakością, które mogą być wdrażane podczas produkcji, w celu uzyskania miodów wysokiej jakości.