E213 Tabele dodatków i składników chemicznych czyli wiesz co jesz
Wersja papierowa
Autor:
Statham Bill
Wydawnictwo:
RMISBN: 978-83-7773-034-8
Format: 13.0x19.0cm
Liczba stron: 160
Oprawa: Miękka
Wydanie: 2, 2012 r.
Język: polski
Dostępność: aktualnie niedostępny
25,00 zł
Tartrazyna, polidekstroza i E133 – czy zaryzykujesz ich spożycie? Z tego kieszonkowego poradnika konsumenta dowiesz się, które składniki chemiczne zawarte w artykułach spożywczych są bezpieczne, a których lepiej unikać.
W tabelach zawierających alfabetyczną listę związków chemicznych znajdziesz przydatne informacje o potencjalnym wpływie dodatków chemicznych na twoje zdrowie. O stopniu ich szkodliwości informują kolory. Z książki dowiesz się również, co oznaczają kody zaczynające się literą E. Informacje te pomogą Ci zadecydować, które produkty włożyć do koszyka, a które lepiej zostawić na półce.