Polskie jabłka
Poszerzamy kulinarne horyzonty
Wersja papierowa
Autor:
Tołłoczko Joanna
Wydawnictwo:
ReaISBN: 978-83-7993-162-0
Format: 19.5x26.4
Liczba stron: 176
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Wydanie: 2016 r.
Język: polski
Dostępność: dostępny (Uwaga: Niski stan magazynowy)
34,90 zł
Jabłko jest bardzo polskim owocem,
który znakomicie nadaje się do różnorodnych kulinarnych eksperymentów. Pasuje do wielu dań zarówno tych mięsnych, jak i niezwykle lubianych ciast oraz deserów. Wiele odmian od tych bardzo słodkich poprzez soczyste, aż do kwaskowych nadaje potrawom wyjątkowy smak. Skoro mamy już jabłka w kuchni,
to koniecznie musi być kaczka nadziewana,
schab pieczony czy cała gama sosów i napojów. W książce znajdziemy także przepisy na smalczyk z jabłkiem, duszone warzywa z jabłkiem, jak i zyskujący popularność cydr. Ponad 100 pomysłów na to jak wykorzystać jabłka w kuchni!