ksiazka tytuł: Znaczenie badań nad trwałością żywności w aspekcie zapewnienia jej jakości i bezpieczeństwa konsumenta autor: Urszula Samotyja
DOSTAWA WYŁĄCZNIE NA TERYTORIUM POLSKI

FORMY I KOSZTY DOSTAWY

Znaczenie badań nad trwałością żywności w aspekcie zapewnienia jej jakości i bezpieczeństwa konsumenta

Wersja papierowa
Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
ISBN: 978-83-7417-893-8
Format: 170 x 240 mm
Liczba stron: 148
Oprawa: Miękka
Wydanie: 2016 r.
Język: polski

Dostępność: dostępny
18,00 zł

Postrzeganie trwałości w odniesieniu do informacji zawartych na etykiecie wpływa na poziom bezpieczeństwa konsumenta, jego satysfakcję związaną z jakością produktu, a także na ilość marnowanej żywności. W tym aspekcie znaczenie badań nad trwałością żywności stało się myślą przewodnią monografii. Autorka dokonała krytycznej analizy stosowanego współcześnie podejścia do trwałości, metodologii badań, a także obowiązujących regulacji prawnych. Nowatorskim elementem monografii jest opracowanie modelu szacowania trwałości żywności stabilnej mikrobiologicznie w oparciu o kryterium akceptacji konsumenckiej. Monografia zawiera także walory aplikacyjne, mogące mieć znaczenie dla przedsiębiorstw przemysłu spożywczego, organizacji konsumenckich oraz podczas prowadzenia prac legislacyjnych dotyczących znakowania żywności.