Urzędowa kontrola żywności: teoria i praktyka
Wersja papierowa
Redakcja:
Korzycka Małgorzata, Wojciechowski Paweł
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Uniwersytetu WarszawskiegoISBN: 978-83-235-3785-4
Liczba stron: 214
Oprawa: Miękka
Wydanie: 2019 r.
Język: polski
Dostępność: dostępny
31,00 zł
Zbiór tekstów poświęconych analizie obecnych rozwiązań oraz projektowanych modeli funkcjonowania urzędowej kontroli żywności w Polsce w kontekście prawa administracyjnego, finansowego, rolnego i żywnościowego. Autorzy poruszają kwestie: systemu urzędowej kontroli żywności w świetle wymogów prawa Unii Europejskiej, nadzoru nad bezpieczeństwem żywności i wzajemnych relacji pomiędzy inspekcjami realizującymi ten nadzór w Polsce, zarządzania publicznego w obszarze urzędowej kontroli żywności.