Właściwości fizyczne żywności
Wersja papierowa
Redakcja:
Pałacha Zbigniew, Sitkiewicz Iwona
Wydawnictwo:
WNTISBN: 978-83-204-3704-1
Format: 16.5x24.0cm
Liczba stron: 340
Oprawa: Miękka
Wydanie: 1, 2016 r.
Język: polski
Dostępność: aktualnie niedostępny
49,00 zł
Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczne z uwzględnieniem żywności sypkiej. Znajomość tych zagadnień jest niezbędna do odpowiedniego projektowania produktu żywnościowego, jego procesu technologicznego i sterowania nim oraz do projektowania maszyn, urządzeń i aparatów niezbędnych we wszystkich branżach przemysłu spożywczego.