Biotechnologia żywności
Wersja papierowa
Autor:
Włodzimierz Bednarski, Arnold
Redakcja:
Bednarski Włodzimierz, Reps Arnold
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWNISBN: 978-83-01-19362-1
Format: 16.0x23.0cm
Liczba stron: 498
Oprawa: Miękka
Wydanie: 2, 2017 r.
Język: polski
Dostępność: dostępny
99,00 zł
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.
Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia.
W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności.
Podręcznik Biotechnologia żywności jest znakomitym źródłem wiedzy dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym.