Poznań

 

 

Lista tytułów z wydawnictwa "Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu"

10 | 20 | 30
Wyniki wyszukiwania
Znaleziono 77 pasujących rekordów dla kryteriów wyszukiwania 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>
Samorząd Terytorialny MD 339, Misiejko Adrian

1.Pojęcie i istota samorządu 2.Struktura samorządu terytorialnego 3.Zadania jednostek samorządu terytorialnego 4.Organy gminy 5.Organy powiatu 6.Organy województwa 7.Wybory do organów i wygaśnięcie mandatu 8.Referendum lokalne 9.Gospodarka i mienie jednostek samorządu terytorialnego 10.Nadzór nad działalnością samorządu terytorialnego

Marketing Międzynarodowy - wyzwania dla przedsiębiorstw  MD 338, Hauke-Lopes A.,Ratajczak-Mrozek M.,Soniewicki M.,Wieczerzycki M

1.Studia przypadków: -IKEA -Disneyland -LEGO -OKNOPLAST -Peroni Nastro Azzurro -Netguru -brand24 -OTCF 2.Zadania: -Wpływ otoczenia zagranicznego na działalność marketingową firmy -Marketing partnerski na rynku międzynarodowym - koncepcja siedmiu rynków -Marketing partnerski na rynku międzynarodowym - zarządzanie portfelem nabywców -Wybór kraju ekspansji metodą analityczno-punktową -Standaryzacja i adaptacja działań marketingowych -Marketing narodowy -Strategia ... więcej

Surfaktanty. Budowa, właściwości, zastosowania, Ryszard Zieliński

Surfaktanty są bardzo liczną grupą substancji zarówno pochodzenia naturalnego, jak i otrzymywanych na drodze syntezy chemicznej. Znaczne zainteresowanie tymi związkami wynika z ich dużej aktywności powierzchniowej, którą wykazują nie tylko na granicy faz roztwór surfaktantów – gaz (np. powietrze), ale również na granicach dwóch faz skondensowanych: roztwór surfaktantów – ciecz oraz roztwór surfaktantów – ciało stałe. ... więcej

Wybrane instrumentalne metody analizy wyrobów i procesów, Anna Gliszczyńska-Świgło, Ewa Sikorska, Jarosław Chmielewski, Katarzyna Pawlak-Lemańska, Bożena Tyrakowska

Analiza instrumentalna jest zbiorem technik i metod badawczych, stosowanych w analizie chemicznej zajmującej się wykrywaniem (analiza jakościowa) i oznaczaniem zawartości (analiza ilościowa) składników w próbce. Ze względu na czułość, obiektywny pomiar, powtarzalność i możliwość automatyzacji oznaczeń techniki i metody instrumentalne zyskują coraz większe znaczenie we współczesnych badaniach dotyczących jakości i bezpieczeństwa ... więcej

Marketing. Koncepcje, strategie, trendy, Henryk Mruk, Bogna Pilarczyk, Maria Sławińska

Celem przygotowanego podręcznika jest zaprezentowanie najważniejszych zasad oraz technik marketingowych służących zwiększaniu skuteczności działania przedsiębiorstwa na rynku. Przesądziło to o treści podręcznika, w którym definiowane koncepcje, strategie oraz trendy zostały zilustrowane wieloma przykładami praktycznymi. Ich zadaniem jest ułatwienie rozumienia zasad marketingu, a zarazem pobudzenie do kreowania własnych rozwiązań. W naszym przekonaniu zawarte ... więcej

Podstawy biochemii dla towaroznawców, Daniela Gwiazdowska, Alina Piotraszewska-Pająk, Marta Ligaj, Marian Filipiak

Celem podręcznika jest zapoznanie czytelnika z podstawami biochemii oraz z wykrywaniem i analizą ilościową obecnych w produktach spożywczych substancji biologicznych. Autorzy skoncentrowali się na tych elementach biochemii, które są istotne dla towaroznawców z punktu widzenia ich pracy związanej z kształtowaniem jakości produktu i jej profesjonalną kontrolą. Jest adresowany głównie do studentów towaroznawstwa na uczelniach ekonomicznych, przyrodniczych i politechnikach. ... więcej

Marketing. Podręcznik akademicki,

"Marketing. Podręcznik akademicki" to nowa pozycja na rynku wydawniczym, w której autorzy w zrozumiały, bardzo przystępny sposób wyjaśniają istotę i znaczenie współczesnego marketingu. Niewątpliwym wyróżnikiem podręcznika jest to, że zawarte w nim rozważania często odnoszą się do najnowszych trendów i procesów rynkowych, w tym gospodarki cyfrowej, nowych technologii czy zachowań nabywców w internecie. Na uwagę zasługuje ... więcej

Kształtowanie jakości żywności. Wybrane zagadnienia,

Podręcznik stanowi oryginalne i kompleksowe opracowanie zagadnień istotnych w kształceniu menedżerów jakości żywności. W podręczniku zawarto szczegółową charakterystykę czynników wpływających na jakość produktów spożywczych. Ich poznanie umożliwia projektowanie jakości zgodnie z oczekiwaniami współczesnych konsumentów oraz z zachowaniem wymagań prawnych odnoszących się do produkcji żywności. W pracy ... więcej

Zarządzanie zielonym łańcuchem dostaw, Anna Maryniak

W ciągu ostatniej dekady problemy dotyczące ochrony środowiska stały się bardzo ważne z punktu widzenia działalności przedsiębiorstw. Powodem było między innymi podnoszenie świadomości społeczeństw i presja ze strony klientów, społeczności lokalnych, organizacji międzynarodowych, agencji rządowych i innych interesariuszy, którzy oczekują, że przedsiębiorcy staną się bardziej odpowiedzialni. Z dotychczasowych ustaleń badaczy ... więcej

Praca a zadowolenie z życia wśród młodych, Dominik Buttler

Zdecydowana większość badań dowodzi, że pracujący są szczęśliwsi niż bezrobotni. Niemniej różnice w poziomie satysfakcji między tymi dwoma grupami są w niektórych krajach bardzo duże, a w innych nieznaczne. Głównym celem książki jest ustalenie, jakie czynniki na poziomie makro tłumaczą międzynarodowe zróżnicowanie pod względem siły związku praca?zadowolenie z życia. W szczególności analizowany ... więcej

1 2 3 4 5 6 7 8 > >>
 
 
 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Klikając "Zapisz" zgadzasz się na przesyłanie na udostępniony adres e-mail informacji handlowych, tj. zwłaszcza o ofertach, promocjach w formie dedykowanego newslettera.

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia PWN Poznań akceptuje płatności:

  • płatność elektroniczna eCard (karta płatnicza, ePrzelew)
  • za pobraniem - przy odbiorze przesyłki należność pobiera listonosz lub kurier