Poznań

 

 

Lista tytułów z wydawnictwa "Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie"

10 | 20 | 30
Wyniki wyszukiwania
Znaleziono 12 pasujących rekordów dla kryteriów wyszukiwania 1 2 > >>
Nowoczesne rozwiązania marketingowe na rynku produktów konsumpcyjnych, Agnieszka Izabela Baruk, Sebastian Białoskurski, Anna Goliszek, Anna Iwanicka, Agnieszka Komor, Grzegorz Wesołowski

W monografii „poddano wnikliwej analizie wybrane nowoczesne rozwiązania marketingowe mające zastosowanie w odniesieniu do produktów konsumpcyjnych. Autorzy słusznie zaliczyli do tych rozwiązań kształtowanie przez oferentów relacji z nabywcami, wzbudzanie postaw i zachowań prosumpcyjnych, wykorzystywanie etnocentrycznych postaw nabywców finalnych, kształtowanie potencjału innowacyjnego oferenta oraz objęcie podejściem marketingowym jego pracowników w ramach marketingu ... więcej

Ćwiczenia z mikrobiologii ogólnej i mikrobiologii żywności, Ewa Kisielewska, Monika Kordowska-Wiater

Podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów technologii żywności i żywienia człowieka, biotechnologii oraz dietetyki. Opracowanie służyć ma zdobyciu usystematyzowanej wiedzy o mikrobiologii żywności i opanowaniu metod kontroli mikrobiologicznej, co jest niezbędne, aby zapewnić właściwą jakość produktów żywnościowych. W części I, dotyczącej mikrobiologii ogólnej, przedstawiono zasady pracy w laboratorium mikrobiologicznym ... więcej

Przewodnik do ćwiczeń z biotechnologii leśnej, Pod Red. Krzysztofa Kowalczyka, Magdalena Sozoniuk, Katarzyna Masternak, Jacek Gawroński, Katarzyna Głębocka, Magdalena Dyduch-Siemińska

Nowoczesna biotechnologia powstała w latach 70. ub. w. Do jej powstania, a póź-niej dynamicznego rozwoju przyczynił się postęp wiedzy, jaki nastąpił w zakresie biolo-gii molekularnej. Osiągnięcia biotechnologii mają nie tylko duże znacznie poznawcze w poszerzaniu naszej wiedzy o procesach zachodzących w organizmach, ale również wielkie możliwości aplikacyjne. Prawie równocześnie z rozwojem biotechnologii wdra-żano jej osiągnięcia w medycynie ... więcej

Kultura bezpieczeństwa w produkcji żywności, Eugenia Czernyszewicz

Według prognoz, do 2050 r. liczba ludności na naszym globie, którą trzeba będzie wyżywić, zapewniając bezpieczeństwo w łańcuchu żywnościowym, wzrośnie do 9 miliardów [Godfray i in. 2010]. Światowy sektor żywnościowy funkcjonuje w środowisku, w którym ciągle są opracowywane lub aktualizowane polityki, standardy, przepisy, wskazówki, kształcenie i porady dotyczące żywności i żywienia, w tym związane z bezpieczeństwem ... więcej

Nietolerancje i alergie pokarmowe - przyczyny, diagnostyka i postępowanie żywieniowe, Małgorzata Kostecka

Spożywanie pokarmów jest jedną z podstawowych codziennych czynności w ży-ciu człowieka. Coraz częściej jednak różne składniki pokarmowe, na ogół tolerowane przez większość społeczeństwa, u niektórych osób wywołują reakcje niepożądane, czego skrajnym skutkiem może być nawet zagrożenie życia. Nadwrażliwość pokar-mowa stanowi coraz większy problem zarówno zdrowotny, jak i publiczny ze ... więcej

Produkty pochodzenia roślinnego o zwiększonej wartości odżywczej i lepszej jakości zdrowotnej, Monika Bojanowska, Marzena S. Brodowska

W ostatnich latach przemysł żywnościowy dynamicznie się rozwija i dostosowuje do wy-magań i potrzeb coraz bardziej świadomego konsumenta. Oferuje nowe formy produktów żywnościowych jak żywność gotową do spożycia, wygodną czy funkcjonalną. Ogromna presja handlu i niebywała konkurencyjność zmuszają producentów do obniżania kosztów wytwa-rzania przy utrzymaniu atrakcyjności konsumenckiej wyrobu. Rynek potrzeb bezpowrotnie zastąpiono ... więcej

Zbiór testów z biochemii, Witold Kędzierski

„Zbiór testów z biochemii” został opracowany przez studentów Wydziału Medycyny Weterynaryjnej UP w Lublinie i zgłoszony na konkurs na idealne materiały dydaktyczne ogłoszony przez Katedrę Biochemii w 2016 roku. Studenci i członkowie jury ocenili ten projekt najwyżej, decydując o jego opublikowaniu. Zbiór z założenia służy powtórzeniu wiadomości z biochemii oraz uatrakcyjnieniu nauki podczas przygotowywania się do egzaminu, stąd zawiera ... więcej

Wypadkowość w przemyśle opakowań, Grzegorz Tatar, Franciszek Kluza, Dariusz Góral, Katarzyna Kozłowicz

Pomimo znacznego postępu w zakresie bezpieczeństwa w działalności technologicznej i organizacyjnej, produkcja surowców opakowaniowych i opakowań związana jest niezmiennie z wysokim poziomem wypadkowości niezależnie od wykorzystywanych surowców (drewno, papier i tektura, szkło, metal i tworzywa sztuczne). Skalę problemu w tym sektorze produkcji potwierdza wysoka liczba poszkodowanych w wypadkach, jak również fakt uplasowania się prac przy wytwarzaniu surowców drewnianych ... więcej

Konkurencyjność rolnictwa Polski Wschodniej, Anna Nowak

Konkurencyjność jest zagadnieniem o skomplikowanym charakterze, a jego złożoność uwidacznia się jeszcze mocniej wobec współczesnych wyzwań związanych z procesami globalizacji światowej gospodarki. Niejednoznaczność definiowania oraz pomiaru konkurencyjności dotyczy także rolnictwa. Lukę poznawczą można zidentyfikować zwłaszcza w odniesieniu do badań regionalnej konkurencyjności rolnictwa. Celem pracy była ocena konkurencyjności rolnictwa ... więcej

Język angielski teksty dla studentów medycyny weterynaryjnej, Anna Matuszak-Król, Joanna Król

Podręcznik powstał z myślą o studentach weterynarii, którzy chcieliby lepiej poznać angielskie słownictwo medyczne. Dokonując wyboru i adaptacji oryginalnych tekstów weterynaryjnych, kierowano się zasadą przedstawiania możliwie jak najszerzej tematyki przedmiotowej i słownictwa z różnych dziedzin medycyny weterynaryjnej.

1 2 > >>
 
 
 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Klikając "Zapisz" zgadzasz się na przesyłanie na udostępniony adres e-mail informacji handlowych, tj. zwłaszcza o ofertach, promocjach w formie dedykowanego newslettera.

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia PWN Poznań akceptuje płatności:

  • płatność elektroniczna eCard (karta płatnicza, ePrzelew)
  • za pobraniem - przy odbiorze przesyłki należność pobiera listonosz lub kurier