Ponieważ pozycja posiada kilka form dystrybucji, proszę wybrać jedną z poniższych:
Kodeks smakosza
Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia
Wersja elektroniczna (brak aktualizacji)
Wydawnictwo:
Słowo/Obraz TerytoriaISBN: 978-83-8325-080-9
Tłumaczenie: Krystyna Belaid
Wydanie: 2024 r.
Język: polski
Dostępność: dostępny
42,00 zł
Wydany w 1827 roku Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia Horace’a Raissona to kompendium wiedzy na temat wystawnych posiłków. Po jakim daniu obowiązkowo trzeba podać nowe widelce? Czyje towarzystwo przy stole najdotkliwiej psuje zabawę? Jak zorganizować obiad z kochanką? Czy nieobecnym należy się toast? Kodeks smakosza odpowiada na najbardziej nurtujące pytania, daje praktyczne porady, oferuje gruntowną wiedzę. Dziś traktujemy go z przymrużeniem oka, czytamy dla zabawy.