Tabele składu i wartości odżywczej żywności
Wersja papierowa
Wydawnictwo:
PZWLISBN: 978-83-200-6258-8
Format: 20.5x24.5cm
Liczba stron: 1182
Oprawa: Miękka
Wydanie: 2, 2020 r.
Język: polski
Dostępność: dostępny
309,00 zł
Wiedza na temat prawidłowego komponowania codziennej diety staje się coraz bardziej potrzebna, szczególnie w aspekcie zapobiegania chorobom powstającym w wyniku nieodpowiedniego sposobu żywienia.
Tabele składu i wartości odżywczej żywności pozwalają ocenić sposób żywienia, czyli wartość odżywczą diety. Dzięki nim można również porównywać wartość energetyczną i odżywczą diety z zalecanym dziennym spożyciem zamieszczonym w normach żywienia.
Niniejsze tabele zawierają dane o wartości energetycznej i zawartości kilkudziesięciu składników odżywczych w produktach spożywczych oraz potrawach.