Znaleziono 51 pasujących rekordów dla kryteriów wyszukiwania
|
|
Monografia [...] porusza aktualny i ważny dla bezpieczeństwa zdrowotnego problem który nie jest powszechnie doceniany. Redukcja bądź ...
|
Publikacja jest obszernym i wartościowym opracowaniem naukowym traktującym kompleksowo zagadnienia związane z możliwością ...
|
|
|
|
|
W monografii kompleksowo przedstawiono towaroznawcze i ekologiczne aspekty wprowadzania zamienników freonów i halonów z punktu widzenia ...
|
Monografia ma na celu przede wszystkim pokazanie ciągłego budowania i tworzenia zasad funkcjonowania wspólnego rynku europejskiego w zakresie ...
|
|
|
|
|
Skuteczne zapewnienie bezpieczeństwa żywności wymaga szybkiej i wiarygodnej oceny zagrożeń płynących z zanieczyszczenia ...
|
1.Charakterystyka rynku warzyw w Polsce
2.Surowiec roślinny jako źródło metabolitów wtórnych wpływających ...
|
|
|
|
|
Wody zużyte z zakładów przemysłu mleczarskiego zawierają wiele składników, głównie węglowodany ...
|
1. WPROWADZENIE - CEL PRACY, HIPOTEZY BADAWCZE 11
2. ISTOTA OGRZEWANIA MIKROFALOWEGO 17
2.1. Wprowadzenie 17
2.2. Interakcja promieniowania mikrofalowego ...
|
|
|
|
|
Celem monografii było opracowanie elektrochemicznego czujnika DNA (biosensory), który mógłby mieć zastosowanie do wykrywania ...
|
Wprowadzenie – koncepcja i cel pracy
Rozdział 1
Znaczenie jakości produktów
1.1. Definiowanie pojęcia jakości
1.2. ...
|
|
|
|
|
Wstęp
1. Innowacyjność technologiczna
1.1. Modele innowacyjności
1.2. Wskaźniki innowacyjności
2. Aspekty ekonomiczno-społeczne ...
|
Niniejsza praca w pełni wpisuje się w aktualne światowe trendy badań dotyczących opracowania oryginalnych metod otrzymywania i ...
|
|
|
|
|
Innowacyjne produkty spożywcze na rynku żywności funkcjonalnej zawierające wzgogacona skrobię
Autorka w sposób obszerny ...
|
Książka ma znaczną wartość poznawczą przede wszystkim w zakresie identyfikowalności i czynników ją determinujących. ...
|
|
|
|
|
Przedmiotem badań przedstawionych w publikacji jest analiza właściwości przeciwutleniających i proutleniających związków ...
|
CEL BADAŃ I HIPOTEZY BADAWCZE
1.Konsumpcja i tendencje rozwoju rynku żywności
2.Zagospodarowanie produktów ubocznych przetwórstwa ...
|
|
|
|
|
Spis treści
Wstęp
Rozdział 1. Efektywność we współczesnej myśli ekonomicznej
1.1. Interpretacje efektywności ...
|
1.Perspektywy rozwoju rynku produktów ekologicznych
1.1.Postrzeganie produktów ekologicznych przez konsumentów
1.2.Praktyki i inicjatywy ...
|
|
|
|
|
Przedstawione w niniejszej pracy pochłaniacze tlenu to efekt jednej z pierwszych w Polsce prób, podjętej w celu otrzymania materiału ...
|
Monografia stanowi kompleksowe ujęcie zagadnień z zakresu innowacji opakowaniowych. Zawiera charakterystykę przesłanek, kategorii i ...
|
|
|
|
|
Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób przedstawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością ...
|
Profesor AGH Wiktor Kubiński z zespołem naukowców przedstawia kolejną książkę z towaroznawstwa i badania towarów ...
|
|
|
|
|
"W opracowaniu Autorka zaprezentowała problematykę rozwoju konsumpcji żywności w Polsce, a więc ważną i stale aktualną. ...
|
Jedyne na rynku opracowanie, w którym na konkretnych przykładach z polskiego i zagranicznego rynku przedstawione są usprawnienia w przemyśle ...
|
|
|
|
|
Zbiór tekstów poświęconych analizie obecnych rozwiązań oraz projektowanych modeli funkcjonowania urzędowej kontroli ...
|
W pierwszej części omówiono zagadnienia związane z pomiarami parametrów procesów technologicznych w produkcji żywności. ...
|
|
|
|
|
Podstawowe informacje na temat żywienia oraz biologicznych, medycznych i społecznych aspektów ochrony zdrowia. Najnowsza wiedza o produktach ...
|
Książka dotyczy poprawnej realizacji procesów i operacji biotechnologicznych, a przede wszystkim optymalizacji oraz doboru warunków ...
|
|
|
|
|
W poradniku przedstawiono najważniejsze zagadnienia dotyczące projektowania, produkcji i stosowania opakowań transportowych. Omówiono:
Podstawowe ...
|
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem ...
|
|
|